Luchtreinigers zorgen voor schone lucht in alle ruimtes: ‘Vrijwel alle bacteriën en virussen worden geëlimineerd’

Kusters Technische Handelsonderneming levert duurzame oplossingen op het gebied van koelen, verwarmen en sinds dit jaar ook schone
lucht. Het familiebedrijf zorgt voor een aangenaam binnenklimaat, samen met zijn buitenlandse partners. Eén van die partners is het Finse
merk AAVI®. Kusters is de importeur van AAVI® luchtreinigers voor Nederland.

De AAVI® Leaf luchtreiniger is plug-and-play en daarmee uitermate geschikt voor scholen en kinderdagverblijven.

‘Zeker in de huidige tijd is schone lucht een noodzaak’
Met onze tak Clean Air dragen we bij aan een schoon klimaat bij mensen thuis, op kantoren en op scholen. Begin dit jaar kwamen we in contact met AAVI® en hun aanpak sprak ons direct aan. We hebben de luchtreinigers zelf getest en zijn zeer tevreden”, vertelt Xander Wiardi, Key Accountmanager bij Kusters.

De AAVI® luchtreinigers werken op basis van de gepatenteerde IonJet methode, die tot wel 99% van alle schimmels, pollen, virussen en bacteriën uit de lucht verwijdert door middel van ionen. De schadelijke stoffen worden vervolgens geëlimineerd. Wiardi legt uit: “De ionen hechten zich aan de celwanden, waardoor de cellen worden beschadigd, geëlimineerd en niet meer in staat zijn tot verdere besmetting. Bacteriën en virussen worden echt gedood. De luchtreinigers werken zonder filters, die schadelijke stoffen alleen afvangen. Het voordeel hieraan is dat er weinig onderhoud nodig is. Via het zelfreinigend systeem worden de dode bacteriën en virussen weggespoeld.”

Bewezen techniek
De kleinste luchtreiniger die Kusters beschikbaar heeft, is de AAVI® Leaf. Deze is plug-and-play: je zet hem in een ruimte en hij doet zijn werk. Hij reinigt maximaal 165 m³ per uur en is geschikt ‘Zeker in de huidige tijd is schone lucht een noodzaak’ voor ruimtes tot 64 m². Hij is daarmee uitermate geschikt voor klaslokalen, wachtruimtes of behandelkamers.

De AAVI® Tuuli reinigt tot 600 m³ lucht per uur.

Een maatje groter is de AAVI® Tuuli. Deze reinigt tot 600 m³ per uur of 240 m². De ventilatie-unit trekt lucht van buiten aan die vervolgens gereinigd wordt en door een WTW-unit gaat. Vervuilde lucht wordt weer naar buiten geblazen. Wiardi: “De luchtreinigers in het assortiment van AAVI® gaan tot 50.000 m³ per uur en zijn ook te integreren in bestaande ventilatiesystemen. Er is dus een oplossing voor alle soorten ruimtes, van kleinere behandelkamers tot wachtruimtes, scholen, kantoren en industriële toepassingen. De techniek is getest en bewezen door het VTT Technical Research Centre of Finland.”

Bang voor herrie hoef je bij deze apparaten niet te zijn; ze zijn extreem stil. Bovendien verbruiken ze weinig energie en ontstaan er geen chemische afvalstoffen. Daardoor zijn ze ook nog eens milieuvriendelijk. “Het zijn robuuste apparaten die zeker 10 tot 15 jaar meegaan”, besluit Wiardi.

nl_NLNL