Een mooi visitekaartje in een groeiende markt!

Gree GMV6 Heat Recoverysystemen geleverd door Kusters THO in kantoorverzamelgebouw in Rijswijk

Gree is met de productie van meer dan 65 miljoen airconditioners de grootste airconditioningfabrikant in de wereld. Een wereldspeler waar Kusters Technische Handelsonderneming (THO) al drie decennia zaken mee doet. En dat is niet voor niets. Kusters was in 1993 de eerste importeur van Gree-producten. Gree is absoluut een A-merk dat ook in Nederland steeds meer bekendheid geniet en duidelijk aan populariteit wint.

En dat is natuurlijk niet zo vreemd als je naar de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de producten en systemen kijkt. Maar er is meer waardoor Gree airconditioners in steeds meer gebouwen (woningen, kantoorpanden, utiliteit) worden geïnstalleerd. André van Uum is accountmanager bij Kusters THO en weet wel waarom de vraag toeneemt. “Een tevreden klant is uiteraard je beste reclame. Daarom is het mooi om te zien dat wij bij Kusters met zowel diverse kleine en grote projecten uitstekend uit de voeten kunnen.”

Luisteren

Los van de kwaliteit wijst André van Uum op het belang van service, planning en een goed voorraadbeheer. “Het is een combinatie van vele factoren die niet alleen leidt tot een versterking van het merk Gree maar, en daar gaat het natuurlijk om, een grotere club tevreden klanten. En daar hoort uiteraard ook het snel oplossen van problemen bij. Overal is wel eens wat, maar los het op.” In een snel veranderende tijd moet je er tevens voor zorgen dat je ‘bijblijft’ met de nodige trainingen op allerlei terreinen. Eerst goed luisteren naar de klant. Het klinkt als vanzelfsprekend maar André van Uum benadrukt het grote belang hiervan. “Je moet eerst precies weten waarom een opdrachtgever bijvoorbeeld een airco of een warmtepomp wil. Waar? Waarvoor? Capaciteit? Hoeveel? Op veel vragen moet eerst een helder antwoord komen waardoor je klant niet achteraf tegen zaken aanloopt die te voorkomen waren geweest. Niet goed voor ons en al helemaal niet voor de klant.”

Visitekaartje

We zeiden het al, Kusters THO levert in samenwerking met lokale en landelijke installateurs systemen voor kleinere maar ook grotere projecten. Als dit nummer verschijnt, is voor Kusters THO waarschijnlijk een project net afgerond in een kantoorverzamelgebouw in Rijswijk. Een complete renovatie waarbij voor een prettig binnenklimaat Gree GMV6 Heat Recoverysystemen werden geïnstalleerd, voor gelijktijdig koelen en verwarmen. Een groot project dus. Een paar cijfers ter illustratie: 9 buitendelen, 88 binnendelen verdeeld over vijf verdiepingen. Totaal koelvermogen in buitenopstelling: 346,5 kW. Deze Gree GMV6-serie maakt gebruik van EVI-compressoren, speciaal ontwikkeld voor lage buitentemperaturen. Gecombineerd met een intelligente besturingstechniek is de GMV6 een systeem waarbij nauwkeurig het koudemiddel en de oliehuishouding worden gecheckt. Met maar 1 Watt in standbystand levert dit uiteraard een zeer interessante energiebesparing op. De GMV6 maakt gebruik van een warmteopslagsysteem voor compensatie van warmte tijdens de ontdooicyclus en heeft een uiterst stille werking. André van Uum: “In dit project hebben we samengewerkt met onder meer een technisch installatiebedrijf uit Amsterdam; een installateur waar we al jaren tot volle tevredenheid zaken mee doen. Een groot project? Ja. Een bijzonder project? Zeker, maar vooral een heel mooi project om trots op te zijn. Een geweldig visitekaartje voor Gree Nederland, Kusters THO en de installateur.”

Gezonde blik

Kusters THO groeit en dat betekent niet alleen meer medewerkers (inmiddels opgelopen tot 16) maar ook hard werken aan het uitbreiden van haar dealernetwerk. André van Uum werkt intussen een aantal jaren bij Kusters. “Een fijn familiebedrijf waarbij respect en loyaliteit belangrijke kernwaarden zijn. Met een gezonde blik vooruit, beheerste groei en producten/systemen van A-merken. Kwaliteit en betrouwbaarheid op alle fronten.” Gree Nederland levert overigens niet alleen airconditioners maar ook warmtepompen en luchtreinigingssystemen.

nl_NLDutch