Lieke van Zuilekom interviewde onze General Manager Xander Wiardi voor het Jaarboek 2021-2022 van Installatie & Bouw

AIRCONDITIONING MET IMPACT

Maar liefst één op de drie aircosystemen die wereldwijd worden toegepast, is afkomstig van dezelfde leverancier: het Chinese Gree. Waar Gree wereldwijd maar liefst 300 miljoen gebruikers telt, is het merk in Nederland nog vrij onbekend. Kusters Technische Handelsonderneming (Kusters THO) brengt hier graag verandering in. “In 1993 waren wij de eerste importeur van Gree-producten in Europa”, vertelt  General Manager Xander Wiardi. “Onze ambitie is om dit A-merk hier net zo populair te maken als in de rest van de wereld.”


Partnerbedrijven kunnen profiteren van eerlijke prijzen, talloze warehousemogelijkheden én een uitgebreide voorraad.

Met de A-merken Gree, ApenGroup, Templari, AAVI, GoGaS en Biemmedue levert Kusters THO duurzame klimaatoplossingen voor woningbouw en utiliteit. Het familiebedrijf is sinds 1955 actief in luchtverwarming en sinds 1975 in airconditioning. Met name deze laatste productgroep is aan een enorme opmars bezig, merkt Wiardi. “Anno 2021 zijn vaste aircosystemen geen luxeproduct meer, maar een slimme investering in een comfortabel binnenklimaat. Onze zomers worden steeds langer en heter, waardoor airconditioning bijna noodzaak wordt. Bovendien biedt de verwarmingsoptie van de systemen uitkomst in het voor- en naseizoen, omdat inschakeling van de cv-ketel dan (nog) niet nodig is.”

Oplossing voor een comfortabel binnenklimaat
Onder de titel Gree Thuis biedt Kusters THO een uitgebreid gamma airco-oplossingen voor thuis, die zich onderscheiden door een stille, gebruiksvriendelijke, zuinige én krachtige werking. “Naast single splitunits met één binnendeel en één buitendeel bieden wij systemen met meerdere binnendelen, waardoor naast de slaapkamer ook de thuiswerkplek of woonkamer efficiënt geklimatiseerd kan worden”, aldus Wiardi. “Van de 90.000 medewerkers van Gree werken er 12.000 op de R&D-afdeling, wat aantoont dat er constant sprake is van innovatie. Dit resulteert niet alleen in efficiëntere ventilatoren en milieuvriendelijkere koudemiddelen, maar ook in een uitgebreid assortiment (design) wand- en consolemodellen, in aansprekende kleuren zoals wit, antraciet en champagne. Onder andere onze moderne en energiezuinige Gree Fairy en U-Crown wandmodellen en het flexibele Gree consolemodel gaan stijlvol op in ieder interieur.”


“Wij stellen ons op als een geïnteresseerde, loyale en betrouwbare collega, aanspreekpunt, kennisbank en leverancier”, aldus General Manager Xander Wiardi (l).

Is it Gree you’re looking for?
Naast modellen voor thuis biedt Kusters THO sinds enige tijd ook een compleet aanbod oplossingen voor utiliteitsprojecten. “Met Gree Commercieel bieden wij een breed scala aan multisplit en monosplit airconditioningmodellen en Versati warmtepompen voor winkels, restaurants en kantoren”, vertelt Wiardi. “Onder andere ons Free Match multisplitsysteem biedt, in combinatie met onze wandmodellen (Fairy, G-Tech of U-Crown), consolemodellen, cassettemodellen, vloer-/plafondmodellen en kanaal-/satellietmodellen, eindeloos veel mogelijkheden om het klimaatcomfort in commerciële ruimtes te verhogen. Voor kantoorgebouwen, hotels, praktijkruimtes en zorgcentra waar grotere systemen gewenst zijn, hebben wij bovendien de multisplit productgroep Gree Utiliteit opgezet. Eyecatcher binnen deze productgroep zijn de energiezuinige en stille Gree Multi Variabel (GMV) VRF-systemen met een vermogen tot 272 kW, waaraan maximaal 100 binnendelen gekoppeld kunnen worden. Bijvoorbeeld in GGZ instelling De Viersprong in Halsteren en de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) in Venlo komen deze systemen optimaal tot hun recht.” Op dit moment wordt bovendien de laatste hand gelegd aan een
nieuwe fabriek met kantoor voor WKK in Nettetal (Duitsland), waarvoor Kusters THO twee grote GMV-systemen, twee Templari warmtepompen en meerdere ApenGroup luchtverhitters mocht leveren. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met diverse installatiepartners uit de regio.

Onder Gree Warmte vallen de nieuwste warmtepompen van Gree, zoals de Gree Versati III. Deze warmtepomp, met een vermogen van 4 tot 15,5 kW, is geschikt voor het verwarmen en koelen van woningen en kantoren én kan sanitair warm water bereiden. De warmtepomp is verkrijgbaar in een split- of monoblockuitvoering. De unieke gepatenteerde Gree tweetrapscompressor en modernste invertertechnologie zorgen voor een krachtige energieprestatie. “Tot slot bieden wij met Gree Schone lucht krachtige luchtreinigers en luchtontvochtigers, die naast het comfort ook de kwaliteit van het binnenklimaat verhogen”, aldus Wiardi. “Daarmee bieden wij voor iedere vraag en ieder gebouw een passende Gree oplossing. Op onze nieuwe website www.gree.nl staan alle producten overzichtelijk weergegeven.”

Samen ontwikkelen, samen profiteren
‘Gezamenlijk succes begint met inspanning’. Volgens dat motto spant Kusters THO zich in voor een stabiele en betrouwbare relatie met grote én kleine installatiebedrijven. “Wij stellen ons op als een geïnteresseerde, loyale en betrouwbare collega, aanspreekpunt, kennisbank en leverancier”, aldus Wiardi. “Partnerbedrijven zijn van harte welkom in ons trainingscentrum. Bovendien kunnen zij profiteren van eerlijke prijzen, talloze warehousemogelijkheden én een uitgebreide voorraad. Bedrijven die lid willen worden van onze familie, zijn van harte welkom om contact op te nemen.”

nl_NLDutch