Duurzaam Verwarmd: Kusters THO voortaan 100% duurzaam

“Mensen moeten worden verleid om hun woning te verduurzamen,” vertelt Paul Kusters, Algemeen Directeur bij Kusters Technische Handelsonderneming (THO). Daarom brengt dit familiebedrijf al jaren zoveel mogelijk duurzame oplossingen op de markt. Dankzij een uitgebreid productprogramma van onder andere warmtepompen, airconditioners en industriële verwarming zal Kusters THO in de nabije toekomst een productportfolio hebben die 100% duurzaam is.

Ooit ontwierp en bouwde oprichter Harrie Kusters Sr. zelf de eerste industriële verwarmingstoepassing voor de glastuinbouw. Inmiddels is Kusters THO al meer 25 jaar exclusief importeur voor GREE Electrical Appliances voor de Benelux. “Wij zijn ons airconditioning productprogramma verder aan het ontwikkelen / uitbreiden. We willen ons onderscheiden met innovatieve producten voor zowel de residentiële als de zakelijke markt.’’
“Eind vorig jaar introduceerden wij een nieuwe industriële warmtepomp (Templari) op de Nederlandse markt van 40-55 kW”, zegt Kusters.

Bovendien willen wij voor de warmtepomp, waar deze niet of moeilijk toepasbaar is, een goed alternatief bieden zoals bijvoorbeeld een lucht/lucht warmtepomp/airconditioning, die niet je energierekening onnodig verhoogt,” aldus Kusters. Dit zie je veel in de Scandinavische landen. “Daarom investeert GREE veel in Research & Development. De technologische ontwikkeling gaat behoorlijk hard.” Op deze manier worden de nieuwe productlijnen van GREE steeds duurzamer, energiezuiniger, geluidsarmer én gebruiksvriendelijker.

Vanwege deze technische ontwikkelingen maakt Kusters zich geen zorgen om uitdagingen op productniveau. “De technologie wordt steeds beter. Ontevredenheid van de klant heeft vaak andere oorzaken dan de warmtepomp zelf,” merkt Kusters op. “De uitdaging is eerder om de klant goed te adviseren en informeren. Het moet duidelijk zijn waar het project voor is bedoeld en of het past binnen de configuratie, denk aan het afgiftesysteem, de isolatie en de ventilatie.”

“Als Kusters THO nemen wij hierin uiteraard ook onze verantwoordelijkheid. Daarom hebben wij salesondersteuning opgezet om de installateurs zorgvuldig te begeleiden in het succesvol implementeren van een warmtepomp,” vertelt Kusters. “Zo hebben wij het technisch adviseren als een van de belangrijkste taken naar ons toegetrokken. Als de randvoorwaarden kloppen, is de klant namelijk ook tevreden.’’

Nieuw in ons programma is de LUBI Wall SOLAR-luchtsysteem van GoGas. Het is een gepatenteerd Solar- lucht systeem. Het werkingsprincipe is heel eenvoudig: zonne-energie wordt omgezet in warmte via het medium lucht – zonder tussentijdse opslag. Dus de warme lucht is hierdoor direct beschikbaar voor de verwarming of processen zoals bijv. droogtechnologie.

Voor Kusters THO is Duurzaam Verwarmd de uitgelezen plek om een duurzaam productprogramma te presenteren dat onder andere zal bestaan uit: een hightech industriële warmtepomp van Templari, hybride warmtepompen van ApenGroup en de nieuwe generatie GREE-airconditioners.
“Dit wordt onze derde deelname. Wij zijn als groothandel en importeur met jarenlange deskundige ervaring altijd op zoek naar nieuwe dealers / partners in Nederland en België.”

Benieuwd naar alle noviteiten van Kusters THO?
Je bent van harte welkom (stand P8) tijdens Duurzaam Verwarmd.

nl_NLNL